Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers

U kunt met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers uw gebouw of te verhuren woning verduurzamen.

Warmtepomp en zonneboiler

Dat kan met een warmtepomp en een zonneboiler. VvE’s kunnen voor een appartementengebouw naast een warmtepomp en zonneboiler ook subsidie krijgen voor een centrale aansluiting op een warmtenet. Voor bedrijven is daarnaast tot en met 31 december 2023 subsidie beschikbaar voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen.

Zonnepanelen installatie

Voorwaarden

  • U heeft een geldig KVK-nummer (behalve als u een particuliere commerciële verhuurder bent in het geval van een warmtepomp en zonneboiler).
  • U vraagt eerst de subsidie aan, voordat u de koopovereenkomst voor het apparaat sluit.
  • U laat het apparaat in Nederland installeren.
  • U neemt de warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen en of windturbine in gebruik binnen 12 maanden nadat u de beslissing over de subsidieaanvraag heeft ontvangen.
  • U heeft bij het vaststellen van de subsidie een bewijs nodig dat een bouwinstallatiebedrijf het apparaat heeft geïnstalleerd.
  • U heeft een factuur en betaalbewijs nodig van de aanschaf en van de installatie van het bouwinstallatiebedrijf.
  • U verkoopt of verwijdert het apparaat niet binnen een jaar na de datum van de vaststelling van uw subsidie.

Benieuwd naar het gehele artikel of een aanvraag doen? Lees dan verder op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Contact

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met het investeren en/of verduurzamen van uw woning? Of bent u benieuwd of de ISDE-subsidie interessant is voor u? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Bron: RVO.nl