4 tips voor CV-ketel onderhoud

Tips voor cv onderhoudWij hebben CV-ketels voor elk type woning, elke warmwater wens en elk budget in huis. Installatie wordt gedaan door onze vakkundige medewerkers. Maar hoe zit het met het onderhoud van CV-ketels? Tiemen is een van onze vakkundige medewerkers, hij vertelt wat hij doet tijdens het onderhoud en waar u zelf op kunt letten.

Storingen en onderhoud

Geen warm water meer? Dan is er een kans dat de CV-ketel een storing geeft. Hiervoor zijn wij 24/7 bereikbaar en komen wij bij u langs, ook op zon- en feestdagen! Tiemen: “Om een storing te voorkomen is het beter om regelmatig onderhoud te laten doen aan uw CV-ketel. Hiermee verlengt u de levensduur van uw installatie en zorgt u ervoor dat de ketel energiezuinig blijft. U kunt de onderhoudscheck apart aanvragen, maar u kunt ook een onderhoudscontract afsluiten.”

Waar let je op bij een onderhoudscheck?

Tiemen: “Ik vraag altijd eerst aan de mensen zelf of er problemen zijn. Als dit niet het geval is doe ik eerst een visuele check: is er iets opvallends te zien? Vervolgens zet ik het toestel aan om te kijken hoe het draait. Daarna begint de toestelinspectie: loshalen van de brander, condensbak sifon en rookgas afvoer. Met het periodiek onderhoud maak ik de wisselaar, brander en condensbak even schoon. Ook doe ik een check of de pakking en pennetjes nog in orde zijn. Deze kunnen namelijk uitgedroogd zijn.”

“Nadat ik alles weer in elkaar heb gezet, doe ik een meting om de gasvoordruk te controleren. Goede afstemming van de CV-ketel heeft invloed op het verbruik. Hierna neem ik even tijd voor de klant om uit te leggen wat ik heb gedaan, maar ook om advies te geven hoe hij de CV-ketel het beste kan gebruiken.”

4 tips waar u zelf op kunt letten

  • Water bijvullen
  • Waterdruk in de gaten houden: tussen de 1,5 en 2 bar is goed
  • Is er een druppende warmwaterkraan?
  • Is de batterij van de thermostaat leeg?

Als het koud in huis is moet men natuurlijk ook even kijken of de thermostaat wel hoog genoeg staat en de radiatorkranen open staan.

Onderhoudscontracten van Technisch Centrum Jansen

“Wij werken voor klanten met en zonder onderhoudscontracten. Als er een storing is of een klant belt om de CV-ketel schoon te laten maken, komen wij langs. De ervaring leert dat een onderhouden CV-ketel tot 10% zuiniger is dan een niet onderhouden CV-ketel.” vertelt Tiemen.

Wij bieden voor verschillende CV-ketels een service- en onderhoudscontract aan. Bij een onderhoudsabonnement betaalt u jaarlijks een vast bedrag voor deze service garanties. Als er onderdelen nodig zijn voor de onderhoudscheck worden deze apart in rekening gebracht.

  • Geen voorrijkosten
  • Geen arbeidsloon
  • Gratis storingsmelding 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Gratis periodiek onderhoud
  • Storingsafhandeling 7 dagen per week

U betaalt € 105,90 per jaar voor het onderhoudscontract. Hiervoor wordt jaarlijks onderhoud op afspraak ingepland. Neem contact op!