Laadpaal

Elektrische auto’s zijn afgelopen jaren in populariteit gestegen onder de autobezitters. Als gevolg hiervan, zijn de laadpalen ook steeds interessanter geworden. We hebben een blog geschreven over de verschillende laadpalen. Daarnaast zijn er enkele voordelen om een laadpaal thuis te laten installeren, wij kunnen u daarbij helpen.

Laadpalen thuis 

Een elektrische auto geeft meer vrijheid dan voorheen. De reden hiervoor is omdat de laadpalen ook thuis geïnstalleerd kunnen worden en onderweg zijn er meer laadpalen om de elektrische auto op te laden. Grotere afstanden kunnen makkelijker en zonder zorgen afgelegd worden. Een laadpaal bij u thuis laten installeren zorgt ook voor tijdwinst. Eerder was het normaal om langs een benzinepomp te rijden om de auto vol te tanken met benzine of diesel, dit kan veel tijd kosten voordat u op pad ging. De elektrische auto kan in de nacht thuis opgeladen worden met een eigen laadpaal of overdag tijdens het winkelen. Dit zorgt ervoor dat u gelijk in de auto kan stappen en verder kunt rijden! Als u thuis uw elektrische auto wilt opladen, is het nodig om een thuislaadpunt aan te sluiten op een aparte groep. Dit kunnen wij uiteraard voor u regelen, neem contact met ons op. 

Verschillen laadpalen

Stekker aansluitingen

Er zijn verschillende laadpalen en laadkabels. Niet elke laadkabel past namelijk op elke elektrische auto om deze op te laden. De meeste openbare laadpalen in Nederland hebben een gestandaardiseerde aansluiting (type 2: Mennekes stekker). Elektrische auto’s met een type 1 aansluiting kunnen hier ook gebruik van maken. Stekker Type 1 (Yazaki stekker) zijn geschikt om via de laadkabel en laadpaal aan te sluiten op de auto. 

Uw elektrische auto wordt opgeladen via gelijkstroom (Direct Current, DC). De stroom die uit een stopcontact komt, is wisselstroom (Alternate Current, AC) en niet geschikt voor een elektrische auto. Deze stroom moet dus omgezet worden in gelijkstroom. Er zijn twee verschillende soorten laadpalen, snellaadpaal (DC-laden) en standaard/langzaam laadpalen (AC-laden). 

Snellaadpaal

Een snellaadpaal zijn DC-laders. Hierbij moet de elektriciteit uit het stroomnet omgezet worden van AC naar DC, maar dit doet de lader zelf bij een snellader. Bij snelladen wordt de accu in kortere tijd opgeladen om lange afstanden af te kunnen leggen. Deze soort laadpalen staan vaak bij tankstations aan de snelweg. Niet alle elektrische auto’s kunnen worden opgeladen met snelladen, de accu dient hiervoor wel groot genoeg te zijn. 

Standaard laadpaal

Het opladen van uw elektrische auto thuis word gedaan met standaard/langzaam laadpaal. Deze laadpaal levert wisselstroom (AC). De auto heeft een eigen ingebouwde omvormer om zelf de wisselstroom om te zetten in gelijk stroom (DC), zodat dit opgeslagen kan worden in de batterij. De standaard laadpaal gebruikt stroom direct uit het net en er hoeft geen omvormer in de paal geïnstalleerd te worden. Daarom is een standaard laadpaal vaak voordeliger en lager in aansluitkosten. Hoe snel uw elektrische auto wordt opgeladen met een standaard laadpaal hangt af van het vermogen van de laadpaal en van de omvormer in de elektrische auto. 

Zonnepanelen

Uw elektrische auto wordt thuis opgeladen en dat is de goedkoopste manier van opladen. Maar, het kan nog voordeliger. Als u zonnepanelen laat installeren op uw dak, laadt u met de opbrengst van de zonnepanelen uw elektrische auto op. Dit betekent dat u bijna gratis uw elektrische auto aan het opladen bent. Dat is pas goedkoop rijden!

Interesse?

Technisch Expert Jansen kan een standaard laadpaal bij u thuis installeren. Heeft u nog aanvullende vragen over een laadpaal of wilt u een laadpaal laten installeren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. 

Thuislaadpaal

Wij leveren laadpalen van het merk EV Box

EV box

Deze zijn in 4 verschillende uitvoeringen verkrijgbaar:

Daarnaast kan gekozen worden uit:

Uitvoeringen in kleur:

Standaard covers HomeLine (RAL):

RAL 6024, VerkeergroenRAL 7042, Verkeergrijs
RAL 6007, FlessengroenRAL 7016, Antracietgrijs
RAL 5017, VerkeersblauwRAL 9016, Verkeerswit

Vraag offerte aan Of bel voor advies 0595 - 431 650