Update coronavirus: met inachtneming van maatregelen, blijven onze werkzaamheden ongewijzigd.

Grootschalig project Eemshaven en Appingedam

Bij Technisch Expert Jansen doen wij kleine maar ook grotere projecten. Particuliere projecten maar ook bedrijfsprojecten. Op dit moment loopt er een groot project in samenwerking met Jan Snel in Appingedam en in Eemshaven. Bij dit project zijn veel verschillende partijen aanwezig en omdat het gaat om een grootschalig project willen wij u graag op de hoogte brengen van dit project. Het grootschalig project in Eemshaven staat in deze blog centraal.

Appingedam

In Appingedam worden op dit moment 300 woningen afgebroken door aardbevingsschade. De NAM heeft ervoor gekozen om de woningen af te breken en nieuwe woningen op dezelfde plek te bouwen. De bewoners van de huizen hebben daardoor tijdelijk andere woonruimte nodig. De tijdelijke woningen worden op dit moment gebouwd en worden ook wel ‘woonunits’ genoemd. Op dit moment werken wij aan een project van 57 wisselwoningen. De woonunits worden compleet opgeleverd, dat betekent dat het geheel ingericht is voor de tijdelijke bewoners. De bewoners van de woonunits hoeven alleen persoonlijke spullen mee te nemen, zoals kleding. Van tuinhuisje tot aan straatverlichting, alles wordt geregeld om de tijdelijke woningen zo aangenaam mogelijk te maken.

 

Eemshaven

Momenteel worden deze units in Montfoort gebouwd maar omdat de capaciteit daar niet toereikend is wordt er in de Eemshaven een nieuwe bedrijfshal  gebouwd welke gaat fungeren als de productielocatie voor de woonunits. Jan Snel is de opdrachtgever.

Wij zijn begonnen met 2 werknemers op deze locatie. Inmiddels zijn dit er 4. Het is de bedoeling dat onze monteurs in de toekomst de elektra en waterinstallaties in de woonunits gaan voorbereiden.

 

Wat doen wij in Eemshaven?

Naast dat wij straks de woonunits voorzien van de elektra en water, verzorgen we ook de complete installaties in de nieuwe bedrijfshal. Dit betreft het camerasysteem, elektra en luchtleidingen. Voor de hemelwaterafvoeren van deze hal passen we een speciaal systeem toe , dit is het Vacurain systeem van DYKA. Het totaaloppervlakte van het dak is 1400m2 en hier komen slechts 8 afvoeren in. Vacurain werkt volgens een UV principe. Dit betekent dat er, als gevolg van onderdruk door volledig met water gevulde standleidingen, hoge stroomsnelheden worden ontwikkeld.

Kleinere diameter, meer waterafvoer

DYKA werkte als antwoord op dit principe Vacurain afvoersysteem uit. Door lucht uit de leidingen te weren, is er slechts één stroming in het afvoersysteem. Daardoor wordt er veel meer water afgevoerd door een buizensysteem met kleinere diameters. De standleiding treedt daarbij op als motor van het systeem en zuigt het dak als het ware leeg. Deze systemen noemt men ook wel UV-systemen, naar het Finse “umpi virtaus” (gesloten stroming).

Oplevering

Het is de bedoeling dat de 14 meter hoge loods in september opgeleverd wordt, zodat er daadwerkelijk woonunits gebouwd kunnen worden. Op deze manier wordt het proces van het bouwen van de woonunits versneld. Door deze nieuwe bedrijfshal wordt de capaciteit van Jan Snel vergroot en de afstand waar de units geleverd moeten verkleind.

 

Contact

Bent u benieuwd wat voor projecten wij nog meer hebben lopen op dit moment? Neem dan regelmatig een kijkje op onze website of neem contact op met één van onze medewerkers en zij kunnen u alles vertellen over de service en projecten die wij aanbieden bij Technisch Expert Jansen.