Meer weten over pelletkachels?

Wat is een pelletkachel?
Een pelletkachel is vergelijkbaar met een houtkachel, maar met het gemak van een gaskachel. Kortom; een prettige en sfeervolle warmte, maar eenvoudig te programmeren en te onderhouden.

Een pelletkachel brandt op zogenaamde pellets. Houtpellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. pelletsHet woord ‘pellet’ is afkomstig van het woord ‘pelleteren’ – een manier van persen. Er zijn geen kunstmatige toevoegingen nodig om hout te verwerken tot houtpellets.

Houtpellets zijn CO2 -neutraal omdat bij de verbranding van houtpellets evenveel CO2 vrijkomt als de boom gedurende zijn groei heeft opgenomen uit het milieu. Per saldo komt er dus geen extra CO2 in de atmosfeer.

Waarom een pellet kachel?
Het biedt de gezelligheid van een houtkachel, maar het gebruik is zo eenvoudig waardoor het comfort van de gashaard wordt verkregen. Alles is in te stellen: de aanvoer van pellets, snelheid van de ventilator en de hoeveelheid warme lucht die door de ventilator wordt afgegeven. En daarbij is het verbruik ook nog eens behoorlijk laag.

  • Milieuvriendelijk
  • Kostenbesparend
  • Comfortabel
  • Eenvoudig in gebruik

Het gemak van een pelletkachel
De kachel is geheel naar eigen wens in te stellen. Dit kan bijvoorbeeld op tijd zodat de kachel ‘s morgens automatisch start. Of het kan ingesteld worden op gewenste temperatuur, de kachel houdt automatisch deze temperatuur aan.

pelletkachelHoe werkt het?
De houtpellets worden in de kachel vanuit het reservoir met een draaiende vijzel in de vuurkorf geworpen. De ventilator blaast de (van buiten aangevoerde) lucht door het vuur. De warme lucht die hierdoor ontstaat wordt aan de voorkant uitgeblazen. De rookgasventilator zorgt ervoor dat de verbandingslucht naar buiten wordt afgevoerd. Het verplaatsen van de warme en verbrande lucht gebeurt onder druk. Daardoor is een schoorsteenaansluiting niet noodzakelijk. Een directe afvoer naar buiten is voldoende.

Installatie pellet kachel
Wij werken met Nordic Fire pelletkachels. Installatie wordt gedaan door onze vakkundige medewerkers. Wilt u meer weten? Neem contact op!