Update coronavirus: met inachtneming van maatregelen, blijven onze werkzaamheden ongewijzigd.

Pelletketels: centrale verwarming van de toekomst

Anders dan een pelletkachel is een pelletketel een vorm van centrale verwarming. De ketel gebruikt dezelfde houtpellets om deze warmte op te wekken. Dit kan worden gebruikt om uw huis of bedrijfsruimte mee op te warmen. Net zoals andere CV-ketels kan de pelletketel ook voor warm water zorgen.

Hernieuwbaar en duurzaam
Olie en gas worden naar verloop van tijd steeds schaarser en duurder. Houtpellets worden gemaakt van zaagafval uit de houtverwerkende industrie. Hierdoor is het gebruik van houtpellets vaak veel goedkoper dan fossiele brandstoffen als olie of gas. De gemiddelde terugverdientijd van een pelletketel ligt rond de tien jaar.

Wanneer gas en wanneer pellets?
Toe aan een nieuwe ketel? Beide soorten zorgen voor een aangename temperatuur in huis en warm water uit de kraan. Er zijn echter wel wat verschillen: Pelletketels zijn in aanschaf iets duurder vanwege de techniek die wordt gebruikt. Diezelfde techniek zorgt ervoor dat ze zuiniger zijn in gebruik. Daarbij zijn de pellets in verhouding goedkoper dan gas. Conclusie: zit u niet met een wat hogere aanschafwaarde, dan is een pelletketel een erg milieubewuste, duurzame en daardoor aantrekkelijke optie.

Nieuwe energie
Wat betreft energie leveren houtpellets 5 kWh per kilo. Dit komt ongeveer overeen met een halve kubieke meter aardgas. Goede houtpellets geven weinig as; minder dan 0,5%. Daarnaast zijn houtpellets CO2-neutraal en is het een duurzame brandstof.

Waarom een pelletketel?

  • Hoog rendement (>90%)
  • Besparing op uw vaste lasten
  • Te combineren met vloerverwarming
  • Milieubewust verwarmen van uw bedrijf en/of woning.
  • Temperatuur kan worden geregeld via de kamerthermostaat
  • Samenwerken met gas CV-ketel, buffervat en zonnecollectoren is mogelijk

Installatie van pelletketels

Wij werken samen met Pellets Unique en RTB Ketels. Deze ketels zijn te krijgen in vermogens tussen 10kW en 50kW. Op de warmtewisselaar in deze pelletketels heeft u tien jaar garantie. Installatie wordt gedaan door onze vakkundige medewerkers.

Subsidie

Wist u dat u subsidie kan aanvragen voor pelletketels? Lees voor meer informatie onze blog.

Wilt u meer weten? Neem contact op!