De regeling waardevermeerdering gaat door!

 

De afgeschafte energiepremie wordt in ere hersteld: deze boodschap bracht Minister van Economisch Zaken Henk Kamp afgelopen dinsdag naar Groningen. Het kabinet heeft in totaal 89,1 miljoen euro voor het vervolg op de ‘regeling waardevermeerdering’ uitgetrokken.

Wat is de regeling waardevermeerdering?

De regeling biedt een compensatie voor de overlast van schade door bodembeweging als gevolg van de gaswinning in het Groningenveld. Dit houdt in:

  • Een éénmalige uitkering van € 4.000,- bij minimaal € 1.000,- schade, in te zetten voor energiebesparende of -opwekkende maatregelen;
  • De regeling wordt opengesteld voor schade door bodembeweging als gevolg van de gaswinning in het Groningenveld, ongeacht de locatie;
  • De mogelijkheid van een uitkering van € 4.000,- bij koop, zoals bij de oude regeling het geval was, komt te vervallen zodat alleen compensatie wordt geboden voor de overlast van schade.

Download hier het officiële kamerstuk over het doorgaan van de waardevermeerdering.

Investeer in een duurzame woning

Maakt u aanspraak op de regeling? Dan is dit het moment om te investeren in duurzaam energie! Technisch Expert Jansen is hierin een ervaren partij. Neem contact met ons op.