Waarom een warmtepomp?

De warmtepomp is helemaal van deze tijd, maar wat is het eigenlijk? Hoeveel kunt u besparen en wat zijn andere voordelen van een warmtepomp? In deze blog leggen wij alles uit en hebben we de eigenaar van een warmtepomp geïnterviewd en gevraagd waarom hij de keuze heeft gemaakt om een warmtepomp uiteindelijk te installeren.

Werking

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem, lucht of water. Door middel van elektriciteit wordt deze warmte omgezet naar de juiste temperatuur voor uw woning. Hierdoor kunt u koelen en verwarmen met een warmtepomp. In bestaande woningen is het ook mogelijk een warmtepomp te plaatsen bijvoorbeeld de Elga van Techneco. Een laag temperatuur verwarmingssysteem, zoals vloerverwarming, is wenselijk.

Kosten besparen

Waarom is het investeren in een warmtepomp de moeite waard en merkte u meteen verschil? Dit vroegen wij aan Dhr Blink (eigenaar van een Elga warmtepomp): ‘Ik heb mijn warmtepomp inmiddels alweer 4 jaar en ben er ontzettend blij mee. Het installeren was in één dag klaar en in het eerste jaar merkte ik dat ik al aanzienlijk bespaarde op mijn gasrekening. Nu heb ik mijn warmtepomp alweer een tijdje maar heb ik gehoord dat als je vloerverwarming hebt, je nog veel meer kunt besparen.’  Wilt u uitrekenen wat u kunt besparen op een warmtepomp? Bereken uw voordeel met de warmtepomp calculator.

Onderhoud

Naast dat wij bij Technisch Expert Jansen warmtepompen installeren willen wij er ook graag voor zorgen dat de warmtepomp naar behoren blijft werken. Daarom bieden wij service en onderhoud aan voor onder andere warmtepompen. ‘Zelf heb ik 2 linkerhanden en het onderhouden van een warmtepomp is voor mij veel te ingewikkeld. Technisch Expert Jansen belt mij zelf op als het weer tijd is voor een onderhoudsbeurt, ideaal toch?!’ aldus Dhr Blink. Wij bieden voor verschillende toestellen een service- en onderhoudscontract aan.

Maatschappelijk

Daarnaast geeft Dhr Piet aan dat hij in het aardbevingsgebied woont en vaak geconfronteerd wordt met het feit dat er gas wordt gewonnen in de provincie. Daardoor vindt hij het nog mooier om gebruik te maken van een warmtepomp omdat hij op deze manier ook zijn steentje bijdraagt aan een maatschappelijk probleem.

Elga

Dhr Piet is in het bezit van een Elga warmtepomp. Wij zijn in het bezit van de ELGA dealer badge en daarmee erkend installateur van ELGA warmtepompen. Niet alle installateurs worden zomaar uitgenodigd om zich bij het netwerk aan te sluiten. Hiervoor moet je aan een aantal voorwaarden kunnen voldoen; bijvoorbeeld nette installaties opleveren en een hoge klanttevredenheid hebben.

Contact

Bent u overtuigd door deze blog om ook een warmtepomp aan te schaffen? Of wilt u toch nog meer informatie over de warmtepomp? Neem contact op met één van onze medewerkers en zij kunnen u alles vertellen over de warmtepompen en over de service die wij bieden bij Technisch Expert Jansen.