Zonnepanelen op accu

Technisch Expert Jansen heeft een primeur met de aanleg van een zonnepanelen installatie op een accu. Voor een woning in Stitswerd zijn er 19 zonnepanelen van elk 290 Wattpiek gekoppeld aan een zogeheten SolarEdge StorEdge systeem.

zonnepanelen op accu zonnepanelen systeem
Alle stroom wat overdag wordt opgewekt maar niet wordt gebruikt, wordt opgeslagen in de accu. Als de zon niet schijnt, wordt de accu gebruikt om het huishouden te voorzien van stroom.

Zonnepanelen op accu: SolarEdge StorEdge

Met het StorEdge systeem kunnen huiseigenaren het eigen verbruik maximaliseren en energie onafhankelijker worden. Om het eigen verbruik te maximaliseren, wordt ongebruikt vermogen vanuit de zonnepanelen in een thuisaccu opgeslagen en gebruikt wanneer het nodig is, namelijk wanneer de zon niet schijnt. Het StorEdge systeem is gebaseerd op een enkele omvormer voor zowel opslag als levering van de stroom. In Stitswerd is er gebruik gemaakt van twee omvormers, zodat er met drie fasen kan worden gewerkt. De accu toegepast door Technisch Expert Jansen heeft een capaciteit van 10Kw.

werking van zonnepanelen

  • Het systeem kijkt of er vraag is in de woning. Is er vraag? Dan gaat stroom van de zonnepanelen via de omvormer naar de woning.
  • Is er geen vraag in de woning? Dan gaat er stroom van de zonnepanelen naar de accu.
  • Is er vraag maar geen zon? Dan levert de accu via de omvormer stroom aan de woning.
  • Is de accu volledig opgeladen? Dan wordt de stroom vanuit de zonnepanelen teruggeleverd aan het net.
overzicht van opgewekte energie

Een overzicht van: opgewekte energie, het eigen verbruik, status van de accu en de teruglevering aan het net.

Al zonnepanelen? Ga voor een upgrade

Al in bezit van zonnepanelen? Dan is een accu nog steeds interessant: bestaande SolarEdge systemen kunnen namelijk geupgrade worden met het StorEdge systeem.

Neem contact met ons op

Technisch Expert Jansen is de grootste installateur van zonnepanelen in Noord Nederland. Ook geïnteresseerd in de voordelen van zonnepanelen op accu, of benieuwd wat de beste oplossing is voor uw woning? Wij adviseren u graag. Neem contact met ons op.