Update coronavirus: met inachtneming van maatregelen, blijven onze werkzaamheden ongewijzigd.

Hybride warmtepomp

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een kleine warmtepomp voor buitentemperaturen tot ongeveer 4°C en een gasketel voor de piekvraag, zoals douchen of buitentemperaturen lager dan 4°C. Hybride warmtepompen kunnen zowel in de bestaande bouw als in nieuwbouw geplaatst worden.

Met de hybride warmtepomp kunt u uw huis verwarmen met minder aardgas. De hybride warmtepomp is een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. De hybride warmtepomp werkt namelijk samen met uw cv-ketel op gas.

Twee grote voordelen van de hybride warmtepomp zijn:

  • Uw energierekening gaat omlaag
  • Er is een speciale subsidie voor (ISDE)

De hybride warmtepomp kan in één dag geïnstalleerd worden en is geschikt voor vrijwel elke woning. Een groot voordeel is dat bouwkundige aanpassingen tot een minimum beperkt worden. Eén doorvoer in de muur voor de twee koudemiddelleidingen en voedingskabel volstaat.

ELGA dealer badge

Technisch Expert Jansen is in het bezit van de ELGA dealer badge en daarmee erkend installateur van ELGA (hybride) warmtepompen. Niet alle installateurs worden zomaar uitgenodigd om zich bij het netwerk aan te sluiten. Ze moeten aan een aantal voorwaarden kunnen voldoen; bijvoorbeeld nette installaties opleveren en een hoge klanttevredenheid hebben.

Uitleg hybride warmtepomp

De Elga (ELektrische warmtepomp voor de GAsketel) is een lucht/water warmtepomp met een binnen- en buitenunit. De kleine binnenunit wordt geplaatst naast een gasketel of bij de aansluiting van de stadsverwarming. De hoogrendement buitenunit wordt geplaatst op maximaal 20 meter van de binnenunit. Een grondgekoppelde bron is niet nodig.

Koelfunctie

Vaak is er behoefte om in de zomer te kunnen koelen. Met een minimum aan energie is de hybride warmtepomp in staat om de temperatuur in de woning een aantal graden omlaag te brengen.

De kracht van de combinatie

De combinatie van de hybride warmtepomp en de gasketel zorgt onder alle omstandigheden voor het meeste effect. Op momenten dat de warmtelevering van de warmtepomp niet voldoende is, zorgt de gasketel voor extra capaciteit. Bij lage buitentemperaturen is het rendement van de warmtepomp minder goed dan dat van de gasketel. De warmtepomp schakelt dan uit en de gasketel neemt de verwarmingsfunctie over.

ISDE subsidie

Zoals eerder genoemd, komt de hybride warmtepomp in aanmerking voor een subsidie, genaamd ISDE. Wij hebben hier eerder een blog over geschreven. De blog geeft aan wanneer u in aanmerking komt voor de subsidie en wat er bij komt kijken.

Contact

Bent u geïnteresseerd in de hybride warmtepomp of wilt u nog meer informatie? Neem contact op met één van onze medewerkers en zij kunnen u alles vertellen over de (hybride) warmtepompen en over de service die wij bieden bij Technisch Expert Jansen.