Overheid trekt 30 miljoen uit voor laadpalen elektrische auto’s

De regering trekt samen met provincies en gemeenten 30 miljoen euro uit voor laadpalen. De overheid hoopt zo overal in het land elektrische rijders te kunnen bedienen. 

Nieuwe laadpalen

Volgend jaar moeten er elke dag ruim 200 nieuwe laadpalen in Nederland verschijnen. Niet alleen bij mensen thuis, maar ook op slimme laadpleinen. Dat vertelt staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat in Trouw.

Laadpalen

Het kabinet legt 15 miljoen euro op tafel, provincies en gemeenten betalen ook 15 miljoen, blijkt uit het persbericht. Met dat geld kunnen locaties voor de nieuwe laadpalen gekozen worden.

De 6 regio’s zijn:

  1. Provincies Zeeland en Zuid-Holland
  2. G4 (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht)
  3. MRA Elektrisch (provincies Noord-Holland, Flevoland, Utrecht)
  4. Groningen (provincie), Fryslân en Drenthe
  5. Provincies Overijssel en Gelderland
  6. Provincies Noord-Brabant en Limburg

1,7 miljoen elektrische auto’s

Naar verwachting zijn er over tien jaar, in 2030, namelijk 1,9 miljoen elektrische auto’s in Nederland. Volgens het kabinet zijn er dan 1,7 miljoen laadpalen nodig om iedereen van elektriciteit te kunnen voorzien.

“De groei van het aantal oplaadlocaties moet gelijke tred houden met de toename van het aantal elektrische voertuigen”, vertelt een woordvoerder van het ministerie aan de krant.

Benieuwd naar het gehele artikel? Lees dan verder op RTL nieuws of bekijk de website van de Rijksoverheid.

Laadpaal installatie

Bij Technisch Expert Jansen zijn wij expert in het plaatsen van laadpalen zowel bij u thuis als in een openbare ruimte. Meer informatie over het installeren van een nieuwe laadpaal? Neem dan contact met ons op wij helpen u graag verder.