Biomassaketels

Wat is biomassa verwarming eigenlijk? 

biomassaketels

Biomassa is een duurzame en milieuvriendelijke manier van verwarmen. Energie uit biomassa wordt opgewekt door verbranding. Biomassa is een hernieuwbare bron en raakt in tegenstelling tot fossiele brandstoffen niet op, het groeit weer aan. Bij de meest uiteenlopende werkzaamheden komt biomassa vrij. Denk hierbij aan onderhoud van een bosgebied, snoeiwerkzaamheden en bij zaagwerkzaamheden in de houtverwerkende industrie. Dit “afval” wordt gebruikt als brandstof voor houtgestookte CV ketels. Zo speelt biomassa ook een rol in de circulaire economie. Een voorbeeld biomassa verwarming is een pelletketel of een biomassaketel. Wij werken samen met verschillende leveranciers (bioenergieopmaat.nl, pelletsunique.eu en okofen.be). Wij hebben onlangs een blog geschreven over wat biomassa verwarming eigenlijk is. 

Subsidie

Wist u dat u subsidie kan aanvragen voor biomassaketels? Lees de voorwaarden van 2018 in ons ISDE bericht.

Ready To Burn

peletketel

Gebruikscomfort is het uitgangspunt van Ready To Burn. Deze volledig automatische pelletketel zorgt voor de verwarming van uw hele woning en behoeft maar weinig onderhoud, zo hoeft u maar enkele keren per jaar de asbak te legen. Bovendien kan Ready To Burn via StokerCloud het verbrandingsproces in uw ketel voortdurend in de gaten houden en (met uw toestemming) optimaliseren. De RTB pelletketels zijn verkrijgbaar van 10 tot 80 kW.  Pelletunique heeft diverse brochures op de website staan met nog meer informatie. 

HDG

HDG biomassa

HDG behoort tot de top-5 van aanbieders van verwarmingssystemen op hout. Momenteel verlaten jaarlijks duizenden toestellen de fabriek. In totaal zijn er al wel ruim meer dan 75.000 stuks gemaakt. De medewerkers van HDG dragen eraan bij dat met onze moderne producten de grondstof hout eigentijds, verantwoord en economisch zinvol gebruikt kan worden. HDG levert toestellen van 10 tot 1000 kW welke geschikt zijn voor vrijwel alle mogelijke houtige brandstoffen. Meer informatie over HDG? Bioenergieopmaat.nl beschikt over uitgebeide brochures

Toekomst

Verwachten voor de toekomst vanuit Bio Energie Op Maat: ‘Biomassa verwarming is en blijft een belangrijke vorm van verwarming, zowel in de bestaande bouw als in nieuwbouw. Er zijn namelijk erg veel voordelen aan het verwarmen met hout. Zo is een klant volledig onafhankelijk van de energieleveranciers, zijn er geen dure verbouwingen aan de bestaande installatie nodig en komt de isolatie van een pand niet zo nauw. 

Contact

Wij adviseren u graag over de beste oplossing voor uw wensen, gebouwen en budget. Heeft u aan de hand van bovenstaande nog vragen over biomassaketels? Ook daar kunnen wij u uiteraard bij helpen. 


Vraag offerte aan Of bel voor advies 0595 - 431 650